Over Taste - Taste of Amsterdam - Restaurantfestival

Over Taste of Amsterdam

Lieve Taste fans.

Nadat we afgelopen 2 edities van ons prachtige  en geliefde Taste festival niet door konden laten gaan, hebben we met pijn in het hart moeten besluiten om ook de editie van dit jaar te moeten cancelen. Waar we normaal gesproken half januari het grootste deel van ons evenement al in de stijgers hadden staan en alle restaurants klaar stonden, zaten we nu nog in lockdown. Waar normaal de restaurants al stonden te trappelen, waren ze nu nog verplicht gesloten. Aangezien we voor een belangrijk deel van deze restaurants afhankelijk zijn en deze nu nog volop in de opbouw-fase zitten, bleek het niet haalbaar om dit jaar nog een Taste of Amsterdam neer te zetten zoals jullie die van ons gewend zijn.

Maar we komen terug! Wij hopen van harte jullie weer te kunnen ontvangen in het Amstelpark volgend jaar. Jullie heerlijke gerechten en drankjes serveren, uitnodigen voor het bijwonen van demonstraties, tastings en workshops….. Onze restaurants krijgen hopelijk volop gelegenheid om weer goed te gaan draaien de komende tijd, en wij geven de hoop niet op en gaan ons achter de schermen voorbereiden op volgend jaar…. De afgelopen 2 jaren hebben bewezen dat veel dingen anders kunnen lopen dan we konden verwachten, maar we gaan voor een mooie nieuwe editie volgend jaar met jullie!

Bezoek zo vaak en zoveel als kan onze Amsterdamse restaurants. Restaurants in Amsterdam hebben het extra zwaar gehad, vanwege de stroom aan toeristen die totaal weg viel. Laten we ze massaal blijven steunen.

Wat je kunt verwachten bij Taste of Amsterdam 2023:
Kies uit meer dan 100 gerechten van de beste, leukste en meest spraakmakende restaurants van Amsterdam. Zij serveren een verkleinde versie van hun “signature dishes” uit het restaurant zodat je van meerdere gerechten van verschillende restaurants kunt genieten!

Topchefs
Ontmoet nationale en internationale topchefs die demonstraties of workshops geven of met hun restaurant op het evenement staan.

Wat te doen:
Ga aan de slag bij één van de vele workshops, laat je inspireren tijdens demonstraties of geniet van verschillende tastings die op het evenement worden georganiseerd. Deel memorabele momenten met je vrienden en geniet van de festivalsfeer in de mooie setting van het Amstelpark.

BELANGRIJK: Honden (en andere huisdieren) zijn NIET toegestaan op Taste of Amsterdam! (dus laat je kat, goudvis of alpaca thuis!)

Voor verdere huisregels die gelden op Taste of Amsterdam – KLIK HIER!

De organisatie van Taste doet er alles aan om het terrein zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Er zijn invalide parkeerplaatsen op locatie aanwezig, en er zijn ramps bij elke opgehoogde stand. Daarnaast zijn er verharde paden, liggen er vlonders op het gras en is er een invalide toilet te vinden bij de EHBO-post van Taste of Amsterdam.

Ik ben een bewoner rondom het Amstelpark en heb een vraag:
Voor bewoners rondom het Amstelpark kan je hier klikken voor meer informatie.

Taste Festivals in de wereld – The Wall Street Journal
From just one show in London, UK, fifteen years ago, Taste has rapidly grown to become part of the social season for foodies, restaurant-lovers, and chef groupies in 18 different cities around the globe. Wherever it is in the world, Taste represents foodie heaven: stunning food prepared by the city’s greatest restaurants, world famous chefs, superb drinks and outstanding entertainment, set in stunning outdoor surroundings. “Taste Festivals could make a case for being the first organization to introduce the concepts of pop ups and small plates” The Wall Street Journal

Routebeschrijving

 

Kom je met de auto? Check voor je vertrekt de apps van Waze, Flitsmeister of TomTom of bekijk Google Maps en www.vananaarbeter.nl.

Ben je op station Amsterdam RAI aangekomen? Dan ben je er al bijna! Vanaf hier is het namelijk 10 minuten lopen naar het Amstelpark. Ook is het mogelijk om tram 50, 51 of bus 62, 148 of 169 te nemen. Deze stoppen voor de deur bij halte Weerdestein.

Wil je meer informatie over het openbaar vervoer? Kijk dan voor vertrek op 9292ov of op de website van NS.