Wat wij doen? - Taste of Amsterdam

Wat wij doen?

Amsterdam wordt steeds groener. Het begrip ‘duurzaamheid’ is niet meer weg te denken uit onze stad en iedereen draagt zijn steentje bij voor een gezondere en milieubewuste toekomst. Dat doen we niet alleen voor toekomstige generaties, maar ook voor onze stad! Wij, als organisatie van Taste of Amsterdam, hebben als doel om hier ook stappen in te maken. Met liefde voor Amsterdam en alle culinaire genieters!

Met behulp van verschillende partners pakken wij de volgende punten aan:

1. No more plastic, isn’t it fantastic?
Het roer gaat om. Taste zegt doei tegen plastic! Afgelopen jaren hebben wij al zoveel mogelijk met bio-afbreekbare disposables gewerkt en dit jaar gaan wij dit 100% doorvoeren. Daarom is besloten om de disposables van Disposables.bio te gebruiken. De disposables zijn volledig plastic vrij, gemaakt van natuurlijke (rest) materialen en 100% biologisch afbreekbaar.  Verder gaan we op het evenement zelf, maar ook zeker achter de schermen, bewust om met afval scheiden

2. I want to ride my bicycle, bicycle, bicycle
Dit jaar gaan we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk bezoekers met het openbaar vervoer of lekker met de fiets kunnen komen. Door zoveel mogelijk parkeerplekken aan te bieden aan fietsers en de Noord/Zuid metrolijn die voor het Amstelpark stopt bij Station Amsterdam RAI, hoef jij straks lekker niet de BOB te zijn. Het milieu prikt hier een mooi graantje van mee!

3. Taste goes green
Deze nieuwe editie maken we zo veel mogelijk gebruik van de groene netaansluitingen die in het park beschikbaar zijn. De overige stroom wordt opgewekt door GTL Fuel Save Diesel en biobrandstof. Het grote voordeel is dat deze brandstoffen minder emissies uitstoten en door dit te combineren met een roetfilter reduceren we tot 99,9% van de vervuilende uitstoot!

4. Stay thirsty
Gelukkig zijn we in Nederland voorzien van hoog kwaliteit drinkwater. Hier zullen we jullie tijdens het evenement dan ook zeker van voorzien. Dit gebeurd zo duurzaam mogelijk door de lokale waterpunten te gebruiken in plaats van het transporteren van watertanks. Verder vervangen wij ook alle schoonmaakmiddelen door milieuvriendelijke producten. Alle beetjes helpen!

5. Fight against food waste
Wist je dat één derde van het geproduceerde eten wereldwijd wordt weggegooid? Eten is toch véél te lekker om weg te gooien? Precies, dat vinden wij nou ook! Dit jaar gaan we het gevecht aan tegen  voedselverspilling. Aan het einde van het evenement verzamelen we al het eten dat anders onnodig weggegooid zou worden en wordt het opgehaald door de voedselbank. Zo voorkomen we niet alleen voedselverspilling maar helpen we ook elkaar!