Jonnie Boer

Chef Jonnie Boer - De Librije 

Vanaf jongs af aan was koken al een droom voor Jonnie Boer. Hij begon als kok in een restaurant in de Overrijsselse stad Steenwijk. Al op 24 jarige leeftijd werd Jonnie Boer chef-kok bij De Librije en na enkele jaren kochten Jonnie en zijn vrouw Thérèse, tevens eigenaar, sommelier en gastvrouw het restaurant. In 1993 kregen zij hun eerste Michelinster voor restaurant de Librije. Op 33 jarige leeftijd ontving hij de tweede michelin ster en werd daarmee de jongste tweesterrenkok in Nederland.

 In 2004 was De Librije, na Parkheuvel in Rotterdam, het tweede restaurant in Nederland dat een derde ster kreeg. De natuur geldt als Jonnie Boers inspiratiebron In 2008 openden Jonnie en Thérèse een hotel in de oude gevangenis, het zogenaamde Spinhuis van Zwolle, nu genaamd Librije’s Hotel. Daar is ook Librije’s Atelier ondergebracht, de kook- en wijnschool van Jonnie en Thérèse, alsook het tweesterrenrestaurant Librije’s Zusje. Vanaf 2010 stelde Boer de businessclassmenu’s samen van de KLM, in samenwerking met Maarten Magielse. Sinds zijn tweede restaurant Librije’s Zusje in 2011 een tweede Michelinster kreeg, ‘weegt’ Jonnie Boer vijf Michelinsterren, wat in Nederland uniek is. In 2013 ontving Jonnie Boer tegelijkertijd met chef Sergio Herman de Grand Prestige Award van de restaurant gids 'GaultMillau'.

Trots zijn we om te vertellen dat niemand minder dan Chefkok Jonnie Boer van Restaurant de Librije op Taste komt koken dit jaar in AEG’s Tasteology.
jonnie boer taste